Létezik egy világ, ahol a természetfeletti természetes...

Kedves Útkereső! Köszöntelek az én szakrális budoáromban. Sokféle névvel illeték már e helyet és sokan megfordultak már itt. Minden változik, egy valami azonban örök. Amikor alkotok, kint hagyom a testem. Ez felébredett lelkek otthona és találkozóhelye. Ezért arra kérlek, hogy te is vegyél le magadról mindent, amire idebent nem lesz szükséged. Aztán fáradj beljebb és érezd otthon magad. Tölts magadnak egy csésze teát és helyezkedj el kényelmesen. Keresgélj, lapozgass az írások között. Lassan elnyom az álom. Engedd. Mert amikor felébredsz, mindent másképp látsz majd. Isten hozott nálam.

2017. november 10., péntekKislányként már láttalak, álmodtam rólad... akkor azt tanítottad nekem, hogy a lélekerőt visszahívni kell...

Amikor elérsz lelked magvához, megtalálod önnön eszenciád. Azt ami azzá tesz, aki valóban vagy. Lényeged vad, zabolatlan természetű, a sok elfojtástól pedig egyre inkább kitörni vágyik. Kirobbanni, kifolyni egy nagyobb térbe, ahol szabadon kinyújtózhat,  szárnyalhat. Úgy gondolom az ember ezért kap vágyakat. A vágy, szelep, ami azért létezik, hogy kihúzva (megélve) azt, minden feszültséget, fájdalmat, szenvedést le tudjon engedni, ami körbeveszi a lelket. Akkor a lélek végre kirobban páncéljából és újra beragyogja otthonát... de csak egy rövid ideig. Mert a lélek nem szeret a testben élni barátom.
A vágyak természetükből adódóan nehezen zabolázhatóak. Az önfegyelem furcsa dolog. Mert megtanít mezsgyén járni elfojtás és függőség között. Mivel a lélekből fakadó vágyat elnyomni, legyőzni nem lehet. Csak megszelídíteni. Egy vadállattal kell itt szembenézni. Aki erős és veszélyes. Aki enni kér, sőt folyton éhes. Aki csak akkor fog együttműködni, ha érzi képes vagy uralni. De nem elfojtással, üres fenyegetőzéssel. Nem. A gyengeséget azonnal megérzi. Éppen ezért a vágy mindig kapjon enni, de soha ne lakjon jól!

Ma már azt mondom: számomra lélekerő visszahívás az, hogy ha képes vagyok kiismerni a vágyat és megélni, jól tartani azt úgy, hogy közben a gyeplő végig az én kezemben marad. Ha képes vagyok megérezni, mikor kell szabadon engedni és mikor féken tartani. Szabadság a szolgálatban, szolgálat a szabadságban.

A sok kétely azonban megtépázta a hitem. Lényegemben sosem tudta. Ahhoz kétely el nem ér. De az, ami elgyengít a felszínen kaparászva, lassan kilúgoz belőlem minden tisztaságot. Nem vagyok tökéletes. Soha nem is voltam. És ahogy haladok előre az úton, egyre több és több idő visszatalálnom lelkem csöndjéhez. Az elveszett lelkek pedig csak jönnek és jönnek. Nem kell a fény, hogy tudjam kit szolgálok. Hiába. Mert az elveszett lelkekért be kell gyalogolni a sötétbe. Olyan világ földjén taposok, mely már nagyon hosszú ideje nem látott fényt. Vadász vagyok, kinek ereje abban mutatkozik, hogy nem engedi magába a láthatatlant. Gép vagyok. Finom, precíz mestermunka, távvezérlésben egy felsőbb hatalommal. A szabad akarat a legnagyobb csapda, amibe ember beleléphet. Mindannyian szerződést kötöttünk. És amit ember aláírt, azt teljesíteni is fogja. Vagy így, vagy úgy. Háború van. És a harcot az erősek lelkéért vívják barátom.
A belső fényed az erő, amit kifelé sugárzol. Ami hat az emberekre. Ha a szemükbe nézel, láthatod nagyságod. De ez csak tükröződés. Ne engedd, hogy csapdába zárjon. Tiszteld a szenvedésed!  Mert a bölcsesség szenvedésből fakad. A fájdalom, ahogy minden emberi tragédia is  az élet szerves része, amivel egyedül kell szembenézni. A jó segítő csupán útba igazít, keresztülvezet. Megtanít a legfontosabb igazságra, hogy soha de soha ne ijedj meg önnön fényedtől. Akkor sem, ha félelmetes magasságokba, a tömeg fölé emel. Akkor sem, ha elmagányosodsz. Mert az ember minél inkább kiműveli önmagát, annál távolabb sodródik. Szép lassan maga mögött hagy mindent... hogy az istenek közé emelkedhessen.

A www.mezsgye.blogspot.com honlapon található tartalom (különösen, de nem kizárólagosan: cikkek, tanulmányok, egyéb írások, grafikák, szövegelemek, beleértve jelen szöveget is) a Szerzői jogról szóló 2011. évi CXII. törvény alapján a feltüntetett szerzők szerzői jogi oltalom alá eső alkotásai, amelyekkel kapcsolatos mindennemű hasznosítási jogokkal Csörgits Kinga rendelkezik. A Jogtulajdonos nem vállal felelősséget a honlap használatából eredő bármilyen közvetett vagy közvetlen kárért. A honlapon található bármilyen tippet, ötletet, elgondolást, javaslatot bárki csak a saját felelősségére használhatja.