Létezik egy világ, ahol a természetfeletti természetes...

Kedves Útkereső! Köszöntelek az én szakrális budoáromban. Sokféle névvel illeték már e helyet és sokan megfordultak már itt. Minden változik, egy valami azonban örök. Amikor alkotok, kint hagyom a testem. Ez felébredett lelkek otthona és találkozóhelye. Ezért arra kérlek, hogy te is vegyél le magadról mindent, amire idebent nem lesz szükséged. Aztán fáradj beljebb és érezd otthon magad. Tölts magadnak egy csésze teát és helyezkedj el kényelmesen. Keresgélj, lapozgass az írások között. Lassan elnyom az álom. Engedd. Mert amikor felébredsz, mindent másképp látsz majd. Isten hozott nálam.

MisszióSpirituális terápia

Szeretettel köszöntelek Mezsgye világában. Elgondolkodtál e már azon, hogy mi az életed végső célja? Amikor végigtekintesz az életeden, tetszik amit látsz? Vállalt szereped összhangban van e azzal az emberrel, aki igazán TE vagy ott legbelül? Találsz e a mindennapjaidban boldogságot, harmóniát értelmet? Ha nem, akkor kinek az életét éled?

©Mezsgye egy komplex filozófia-rendszer, amely egyesíti a modern pszichológiai- és a védikus eszköztárat. Ha úgy érzed fontosabb, hogy megvalósítsd álmaid, mintsem megfelelj a soha nem szűnő elvárásoknak, ha szeretnél egy új esélyt adni magadnak, a legjobb helyen jársz. Szeretettel köszöntelek az új életedben.

Szexuálterápia

Amit kínálok, egy szexuálterápiás panaszok feloldására szakosodott motivációs erejű, alternatív, élményterápiás szolgáltatás. Nőkkel és férfiakkal egyaránt szívesen osztom meg az általam tanult és elsajátított technikákat, melyek hosszútávon segítséget nyújtanak a test-lelki panaszok kezelésében.

Fontos kiemelni, hogy a kialakult panaszok mögött meghúzódó lelki okok sajátosan traumatikus természetéből adódóan a szexuális zavar feloldása egy elhúzódó gyógyulási folyamat akkor is, ha az oldás azonnal bekövetkezik.

Elsődleges szakterület:
-orgazmuszavarok feloldása, megszüntetése
-szexuális (vagy egyéb test-lelki) erőszaknak áldozatul esett nők segítése, akik az átélt trauma következtében nem képesek teljes életet, azon belül egészséges szexuális életet élni.

Másodlagos szakterület:
motivációs erejű alternatív terápia, szexuálterápia

Az érintettek leggyakrabban egymással szorosan összefonódó fizikai és lelki tünet együttes negatív hatásaitól szenvednek.

A testi tünetek felsorolásába bele sem kezdek, gyakorlatilag bármilyen képlet, betegség kialakulhat a negatív program következtében férfiaknál, nőknél egyaránt. (Nőknél a leggyakoribb panaszok: erős menstruációs görcsök, meddőség, vetélés, ciszta, mióma, visszatérő gyulladások, fertőzések, (elsősorban vesemedence- hüvely- húgyhólyaggyulladás) hüvelyrenyheség, aranyér, inkontinencia, klimax, hormonális alul-és túlműködések, endometriózis, szexuális zavarok, orgazmus problémák.)

A mentális tünetek azonban nagyon hasonlóak, ezek közül néhány:
állandósult feszültség, frusztráció, düh, félelem, vélt/valós sérelmek, elfojtás, hűtlenség, származás, cserbenhagyás, mellőzöttség, létbizonytalanság, testi hiba miatti gátlás, bizalmatlanság, tudatalatti önmegtagadás, bűntudat, szégyenérzet, tagadás.

Leggyakoribb témák: szülő-gyerek kapcsolat, nemiség, párkapcsolat, önmegvalósítás egészséges meglétének/működésének a hiányából adódó szexuális zavarok.

A lelki önkínzás, nevezzük KUDARCÉLVEZÉS-nek egy tudatalatti program, amit az átélt trauma vált ki, és folyamatosan fut a háttérben, akár kisgyerekkortól kezdve. Ez a program képes kapcsolódni bármilyen, jelenben átélt fájdalommal, így a negatív érzés ereje megsokszorozódik és az uralma alá vonja a gondolkodásmódunkat. Ebből következik, hogy ugyanazokat a sérelmeket szenvedjük el újra és újra. Mivel ugyanaz a program fut a háttérben, így ugyanazokat a feladatokat, szituációkat és személyeket hívjuk be az életünkbe újra és újra.

A közös munka során nem harcolni fogunk a kialakult mintával, hanem tudatosítjuk és elfogadjuk azt. Megtanuljuk a fájdalmat átfordítani. Azt, ami (vagy aki) kiváltotta belőlünk az érzést elengedni hálával, szeretettel. Miért? Csakis önmagunk miatt! A személyes és a terápiás tapasztalat egyaránt azt mutatja, hogy legtöbbször a traumatikus sebek körbevesznek, „hozzátapadnak” egy sokkal fontosabb életérzéshez (vagy életfeladathoz), melynek megélése egy teljesebb, boldogabb, egészségesebb énkép eléréséhez segít hozzá.

Személyes példám is alátámasztja a leírtakat. Ezért a jeligénk:

„HASZNÁLD A FÁJDALMAD”!

Elméleti módszerek: konzultáció, tanácsadás, alternatív feltáró terápia

Gyakorlati alkalmazás: érintésterápia, masszázs, intim torna, jógaelemek és egyéb meditációs technikák

A terápiás ülések mennyisége, minősége és sorrendje mindenkinél másképp alakul, de a következő módszerekre mindenképpen számíts, ha engem választasz:

-Diagnosztika: blokk feltárás, tudatosítás, verbális oldás, betegség tudat átalakítása, további foglalkozások bemutatása, házi feladat, otthoni gyakorlóprogram összeállítása, célkitűzés megfogalmazása.
-Fizikai szint: fizikai, vagyis tüneti szinten elkezdjük feloldani a betegséget jógagyakorlatok, intim torna és speciális légzéstechnika segítségével.
-Mentális szint: mentális blokkoldás, megerősítések elsajátítása és alkalmazása az otthoni gyakorlás szerves részeként, új program felépítése. Érintésterápia, masszázs- és energiakezelés, mely specifikus tisztító és energetizáló kéztechnikák sora. (Kiemelt figyelmet fordítunk az alhas és az intim zóna területére.)
-Lelki szint: mélyoldás, meditációs gyakorlatok elsajátítása (betegségtudat átalakítása, kérdés – válasz terápia, ásás – imaginációs technika) és alkalmazása az otthoni gyakorlás szerves részeként, motivációs élményterápia.

A terápia végére a gyakorló képet kap a fennálló betegség/tünet mélyebb okairól. Sikeres együttműködés esetén hosszú évtizedek alatt rögzült szexuális zavarok, alulműködések, negatív minták és programok is feloldhatóak, átírhatóak. A gyakorló ráébred saját erejére, felelősségére és megérti, miért kerül újra és újra ugyanolyan élethelyzetekbe és kapcsolatokba, melyek fájdalmat szenvedést okoznak számára. A tréning egy térkép, amit a gyakorló az elsajátított tudással már saját maga is képes alkalmazni.


„A szeretet nem ad egyebet, mint önmagát, és nem vesz el semmit, csupán önmagából. A szeretet nem birtokol, és nem birtokolható. Mert a szeretetnek elég a szeretet. Szabad akkor leszel valóban, ha napjaid nem gond nélkül valók, sem éjszakáid nem szükség és bánat nélküliek, hanem ha mindezek befonják életedet, és te mégis, mezítelenül és kötelékek nélkül fölébük emelkedel. És miként emelkedhetnél nappalaid és éjszakáid fölébe, ha nem töröd szét a láncokat, melyeket eszmélésed hajnalán a délidőhöz kötöttél? Amit szabadságnak neveztek, a valóságban e láncok legerősebbike, akkor is, ha a láncszemek csillognak a  napfényben, és elkápráztatnak benneteket. Bizony mondom, minden dolgok összefonódva élnek bennetek: a kívánt és a rettegett, az utált és a dédelgetett, amit kergettek és ami elől elmenekülnétek. Mindenek együtt mozognak bennetek, összetartozó párokban, miként a fény és az árnyék. És amikor az árnyék elhalványul és szertefoszlik, a megmaradt fény egy másik fény árnyává válik. Így tehát szabadságotok, ha lerázza igáját, egy nagyobb szabadság igájává lesz. Senki nem képes előttetek semmit fölfedni, csupán azt, ami tudásotok hajnalán, félálomban máris ott hever. A tanító, aki követői között a templom árnyékában jár, nem bölcsességéből ad át nékik, hanem hitéből és szeretetéből. Ha valóban bölcs, nem azt kívánja, hogy belépjetek az ő bölcsességének házába, hanem inkább saját elmétek küszöbére vezet benneteket.”

-Kahlil Gibran: A próféta-

A www.mezsgye.blogspot.com honlapon található tartalom (különösen, de nem kizárólagosan: cikkek, tanulmányok, egyéb írások, grafikák, szövegelemek, beleértve jelen szöveget is) a Szerzői jogról szóló 2011. évi CXII. törvény alapján a feltüntetett szerzők szerzői jogi oltalom alá eső alkotásai, amelyekkel kapcsolatos mindennemű hasznosítási jogokkal Csörgits Kinga rendelkezik. A Jogtulajdonos nem vállal felelősséget a honlap használatából eredő bármilyen közvetett vagy közvetlen kárért. A honlapon található bármilyen tippet, ötletet, elgondolást, javaslatot bárki csak a saját felelősségére használhatja.