Létezik egy világ, ahol a természetfeletti természetes...

Kedves Útkereső! Köszöntelek az én szakrális budoáromban. Sokféle névvel illeték már e helyet és sokan megfordultak már itt. Minden változik, egy valami azonban örök. Amikor alkotok, kint hagyom a testem. Ez felébredett lelkek otthona és találkozóhelye. Ezért arra kérlek, hogy te is vegyél le magadról mindent, amire idebent nem lesz szükséged. Aztán fáradj beljebb és érezd otthon magad. Tölts magadnak egy csésze teát és helyezkedj el kényelmesen. Keresgélj, lapozgass az írások között. Lassan elnyom az álom. Engedd. Mert amikor felébredsz, mindent másképp látsz majd. Isten hozott nálam.

Önismereti tanfolyamA Reikivel tíz évvel ezelőtt kerültem kapcsolatba, 2012-ben mester/tanár fokozatot szereztem. Azóta számos avatást végeztem és ahogy az írás, a jóga és a tánc, úgy a Reiki is az életem részévé vált, elválaszthatatlan tőlem. Az általam vezetett tanfolyamok több tradícióból táplálkoznak és a hatékonyságuk abban áll, hogy más technikákat is beemeltem a képzésbe. Az oktatás elsősorban egyénileg vagy kis csoportban zajlik. Az elméleti és gyakorlati oktatáson túl kiemelt figyelmet fordítunk az alábbi egyéni adalékokra: érzelmi blokkok, stresszpontok, félelmek oldása. Az elméleti anyagot egy személyre szabott életmód tanácsadás részeként sajátítjuk el, mivel a Reiki gyakorlatban sokkal több, mint speciális kéztechnikák egymásutánja. A tanfolyamon nem csupán oktatás zajlik, hanem tisztítás, oldás és avatás is, amely felkészíti a tanítványt arra, hogy a felszínre került blokkokat el tudja engedni. Nekem a Reiki az önismereti munka egyik sarokkövét jelenti, egyfajta katalizátort, amely elindít a spirituális fejlődés útján. Áramlás, forróság, összerezgés - együttrezgés, ráhangolódás önmagunkra, másokra, a minket körülvevő világra.
A tanfolyamra való jelentkezés feltétele egy A4-es oldal terjedelmű motivációs levél, amelyből kiderül, hogy a jelentkező miért a Reikit választotta és milyen céljai vannak a tanfolyam elvégzésével kapcsolatban. A tanfolyam ára tartalmazza a jegyzetet és az oklevelet is.

Elsajátítható szintek:
Reiki I.: önismereti munka, Reiki elmélet, tisztítás, oldás, avatás I.
Reiki II.: gyakorlat, test-légzésmunka, kéztartások, egyéb technikák, védelem, avatás II.
Reiki mester: szintlépő vizsga, elmélet, gyakorlat, gyógyítás, avatás III.
Reiki mester/tanár: szintlépő vizsga, elmélet, gyakorlat, avatási technikák elsajátítása, tanítás

"Uram, adj türelmet,
Hogy elfogadjam amin nem tudok változtatni,
Adj bátorságot, hogy megváltoztassam,
Amit lehet, és adj bölcsességet,
Hogy a kettő között különbséget tudjak tenni.
Uram, tégy engem békéd eszközévé,
hogy szeressek ott, ahol gyűlölnek,
hogy megbocsássak ott, ahol megbántanak,
hogy összekössek, ahol széthúzás van,
hogy reménységet keltsek, ahol kétségbeesés kínoz,
hogy fényt gyújtsak, ahol sötétség uralkodik,
hogy örömet hozzak oda, ahol gond tanyázik.
Ó Uram, segíts meg, hogy törekedjem,
nem arra, hogy megvigasztaljanak, hanem hogy én vigasztaljak,
nem arra, hogy megértsenek, hanem arra, hogy én megértsek,
nem arra, hogy szeressenek, hanem hogy én szeressek.
Mert aki így ad, az kapni fog,
aki elveszíti magát, az talál,
aki megbocsát, annak megbocsátanak,
aki meghal, az fölébred az örök életre.
Amen."

- Assisi Szent Ferenc imája -

"Ó, minden ragyogás és rezgés végtelen Létrehozója! Lágyítsd meg lényünk magvát, és alakíts ki bennünk egy helyet, ahol jelenléteddel szállást vehetsz. Tölts el minket teremtő hatalmaddal, hogy legyen erőnk elvégezni a Tőled kapott feladatot. Minden cselekedetünk hozza meg a vágyott eredményt. Ruházz fel minket a bölcsességgel, hogy megtehessük és átadhassuk mindazt, amire minden érző lénynek szüksége van fejlődéséhez és gyarapodásához. Oldozd ki a sors kusza szálait, amelyek megkötnek minket, amiként mi is felszabadítunk másokat múltbeli vétkeik bonyodalmaiból. Ne hagyd, hogy bármi kísértésbe vigyen minket, ami eltántorítana igaz célunktól, de világosítsd meg előttünk a jelen pillanat lehetőségeit. Mert Te vagy az ok és az áldásos látomás, a születés, a hatalom és a beteljesedés, mivel minden újra egyesül, és ismét eggyé lesz. Ámen!"

- MIATYÁNK (közvetlenül arámiból készült fordítás) -

Voltam távol és utamat elvesztve,
Az archonok elvették látásomat,
Olykor érzem hogy megtöltesz,
De máskor vak vagyok a jelenlétedre,
Mikor csak a forma világát látom.
Csak közönyömet és a vakságomat ajánlhatom fel,
De ezeket miket adok Neked semmit sem visszatartva,
És a sötétséggel átitatott óráimban,
Amikor elbizonytalanodom, hogy létezel-e egyáltalán,
Hallod-e a hívásom,
Mégis hívlak szívem egészével.
Halld szavaim felszakadását, lármáját ebben a sivatagban,
Hiszen a lelkem fonnyadt és a szívem már alig bírja a vágyakozást.

- Szent Szófia szavai, a Gnostic Eucharist Rítusból -

A www.mezsgye.blogspot.com honlapon található tartalom (különösen, de nem kizárólagosan: cikkek, tanulmányok, egyéb írások, grafikák, szövegelemek, beleértve jelen szöveget is) a Szerzői jogról szóló 2011. évi CXII. törvény alapján a feltüntetett szerzők szerzői jogi oltalom alá eső alkotásai, amelyekkel kapcsolatos mindennemű hasznosítási jogokkal Csörgits Kinga rendelkezik. A Jogtulajdonos nem vállal felelősséget a honlap használatából eredő bármilyen közvetett vagy közvetlen kárért. A honlapon található bármilyen tippet, ötletet, elgondolást, javaslatot bárki csak a saját felelősségére használhatja.